7 mai 2011

Don Pascual Chardonnay reserva 2007

    Vin gasit prin Carrefour la vreo 35 de lei, made in Uruguay. L-am luat cu strangere de inima, gandindu-ma in primul rand la distanta pana acolo, setul de adaosuri comerciale numa' dupa ce a trecut granita la noi, etc (mda..la cate sticle proaste si scumpe venite de peste mari si tari am destupat, am mari rezerve). Intr-un final decizia de cumparare a venit din sursa exotica: "Uruguay? oops n-am niciun exemplar de la ei in excel-ul meu" + chemarea de moment spre un Chardonnay baricat.
    O descriere amanuntita, cu poze exista AICI.
    Umila mea parere: eleganta, finete, unt, vanilie, se simte clar oak aging; senzatii retro-nazale exceptionale, miere, frisca. Vi-l recomand 100%.
    Acu..ma bate gandul sa ii trag si-o nota, desi mi-e teama ca voi fi (iar) apostrofat de specialisti - si cand spun specialisti nu o spun cu ironie - cu care sunt de acord ca sistemul meu de notare e departe de rigorile  si/sau regulile larg acceptate. Imi vine in minte insa o recomandare a specialistilor din domeniul audio - un domeniu in care deasemenea, gustul fiecaruia conteaza pana la urma, si nu neaparat topurile facute de reviste. Cand am decis prima oara sa renunt la sistemele Home Cinema si sa trec la un receiver dedicat muzicii, un amplificator de casti + o pereche de casti cat de cat "spalate" si la niste incinte acustice de calitate, aveam mari dificultati in a alege intre firme de prestigiu gen Yamaha, Denon, NAD, Onkyo, Marantz sau Monitor Audio, Kef, Elac, Sennheiser, Grado, etc. Aveam un buget, dar ce sa aleg? Ei bine mi s-a spus un singur lucru: aminteste-ti ca fiecare om e unic si doar urechea ta poate decide cat de placute sunt senzatiile provocate de sunetul pe care-l percepe. Si de aici paralela cu papilele gustative sau receptorii care ne traduc in creier diferite mirosuri.
82-84 pct.

P.S. Inca un gand care m-a strafulgerat cand l-am sorbit: l-as baga in aceeasi formatie de zbor cu Theia si Chardonnay-ul baricat de Recas intr-o seara, cu prietenii. Se baga cineva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu