25 septembrie 2012

Peter Mertes locuieste la Kaufland

    Am gasit aceste doua vinuri in Kaufland Tecuci (!), dulcegaria am luat-o neputand ceda curiozitatii de a vedea cum arata un BeerenAuslese la 22 de lei, iar secul din rationamente de out-of-stock vinuri albe in frigider - acelasi pret.
    Insemnarile de la momentul procedurii de ingurgitare:

    1. Poate nu cel mai reusit BA incercat vreodata, dar la putin peste 20 de lei tentatia a fost mare si de data asta am nimerit-o. Are toate caracteristicile unui vin dulce nemtesc categorisit la acest nivel de calitate. Nu lipseste mandarina, mierea, ceaiul verde sau kerosenul, doar postul e cam scurt. Imbinarea intre aciditatea ridicata si nivelul de zahar e acolo unde trebuie, dand senzatii specifice, deosebite. 87+. Dati navala daca-l vedeti pe langa casa. Eu as mai da o fuga la Tecuci pentru cateva sticle.

    2. Mirosul are legatura cu un ieftin SB, deci fara tipicitatea inegalabila a unui Rhein Riesling autentic, care apare abia dupa ce l-am uitat inchis in frigider vreo 2 zile - aviz amatorilor. Nu e deloc o rusine sa aerisesti un alb, desi cel de fata nu prezenta indicii ca ar avea nevoie. Zice-se ca vine de pe valea Moselei, ba chiar e un gold edition! 10% alc, "troken kabinett", citric, fructat in general, mineral-pietros, neutru spre bunicel in gura, fiola inalta-verzuie pe care scrie Bernkastel-Kueser. Galben miere de salcam cu reflexii verzui, post salciu-sulfuros, specific acestor vinuri germane. Daca la inceput mi s-a parut un vin slab, atipic, simplist, dupa 2 zile am descoperit ca broscoiul fusese atins de o bagheta magica. Un maniac al calitatii si certificarilor de rigoare, Mertes reuseste sa ne surprinda dupa 90 de ani de activitate cu un Mosel caracterizat de un raport pret/calitate de invidiat si de neatins pentru marea majoritate a producatorilor romani. 85 de puncte. Merita o vizita la el pe site.

Primul care ghiceste de unde am furat poza 2 primeste o bere.

7 comentarii:

  1. Am si eu dulcegaria pe acasa...:)La pachet de carton cu inca ceva , parca tot dulce...
    Poza ai luat-o de pe internet...dar stai linistit ca nu beau bere..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai fost pe-aproape cu poza, dar internetul e mare ;)
    Astept aprobarea finala pentru vintage port 2000 si-ti dau un sms maine.

    RăspundețiȘtergere
  3. He he, dar intrebarea intr-adevar grea este de unde am luat-o eu:) Nici nu mai stiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. SI vinurile, apropos, mi s-au parut foarte fake. Am avut un pack, de care zice si Dan. Partea fantastica e ca intre BA si Icewine nu era nicio diferenta, iar Gold Edition mi s-a parut cardonatat la greu. In fine, poate le-am nimerit eu asa.

    RăspundețiȘtergere