24 iulie 2016

Great Champagne tasting!

    Exista din ce in ce mai mult vin spumant atat la noi cat si la nivel international. Este pretuit altfel, poarta accize spre deosebire de vinul linistit, e cautat, dorit, iubit de noi toti. Fenomenul Champagne reprezinta acel model aspirational pe care cu greu ti-l permiti in fiecare zi, tocmai de aceea un Prosecco bun, o Cava, pot inlocui doar partial senzatiile inaltatoare oferite de bulele frantuzesti. 

    Cred ca fiecare dintre noi are dreptul, cel putin o data in viata, sa vada stelele de aproape, sa danseze cu zeii, sa bea cot la cot cu ei lichidul nobil.


    In cateva zile se deschide, pentru doar doua ore, o poarta catre cer, o sansa sa putem savura impreuna cele mai ravnite sticle de pe pamant: sampanii vintage, cu o vechime de cel putin 16 ani.
    Am dat la o parte marcile (prea) comerciale si am ales patru producatori ale caror bule sunt dorite mai mult ca orice pe lume. E vorba de Pommery, Veuve Clicquot, Perrier Jouet si Bollinger. De la fiecare dintre ei vom avea doua sampanii: una normala, non-vintage si una dintr-un an considerat de exceptie: La Grande Dame 1998, Cuvee Louise 1995, Belle Epoque 1999 si Grand Anee 2000. 

    Voi vorbi despre fiecare producator in parte, despre cererea in crestere exponentiala de sampanie, piata la nivel mondial, motivele preturilor uriase, modalitatile exceptionale de promovare, inovatiile facute de-a lungul timpului, trend-uri de ultima ora, toate acestea in cadrul unui adevarat Master-Class, unic, care nu se va mai repeta niciodata. E aici si acum, pentru ca niciun producator nu mai poate oferi aceste sampanii atat de vechi si rare.
    Putem reveni la Prosecco oricand, insa emotia creata de sampaniile ultra-premium ne vor fi setat niste standarde pe care probabil nu le vom uita niciodata. 

 Viata e prea scurta sa ne tot amagim ca vreodata, candva, vom bea cele mai bune vinuri ale lumii. Acum e acel moment! 


Organizare:
- cand: miercuri, 27 iulie, ora 19
- unde: TastingRoom by EthicWine, Banu Antonache 55
- cost: 290 de lei, cam cat ar costa un pranz in zona, sau cea mai ieftina dintre sampaniile speciale
- cine: tu, eu, proprietarul EthicWine si inca 8 pasionati de vinuri rare, ca noi.

Fiecare pahar va fi insotit de preparate realizate in futurista bucatarie TastingRoom.

Pentru rezervari, va rog sa ma contactati. Orice rezervare se considera ferma. Nu insist pentru plata in avans, insa imi place sa cred ca vei considera rezervarea la fel ca achizitia unui bilet la concert, meci, sau orice alt spectacol: iti doresti sa vii, si chiar daca inca nu l-ai platit efectiv, ramane cumparat. In cazul in care nu poti veni, indiferent de motiv, te rog in primul rand sa-l achiti si eventual sa oferi acest loc pretios unei persoane dragi tie, care poate veni. 


La final e de preferat sa avem emotii si amintiri grandioase, in loc de vise si dorinte!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu