Gama Nec Plus Ultra ramane demisec deocamdata - fata de altele care au trecut pe neobservate la sec - dar se prezinta din ce in ce mai bine, lucru demonstrat de medaliile luate an de an la concursurile internationale. Crama a facut investitii uriase, tehnologia e de ultima ora, s-au adus oenologi straini, trendul e crescator, iar viteza cu care se imbunatatesc aici lucrurile pare superioara altor producatori comparabili ca marime.
Rozul NPU are 13% alcool, culoare somon, nas destul de auster, frantuzist, surprinzator, cu doar cateva impresii de fragute si alte fructe rosii de padure. Atacul e plin, corpolent, bogat, taninurile sunt prezente, tinand piept, impreuna cu aciditatea, restului de zahar care nu pare sa fie prea indepartat de bariera spre sec, mai ales cand vinul e la temperatura potrivita, sub 11 grade. Singurul lucru necizelat imi pare latura usor vegetala, specifica CS-ului tanar, pe langa care mai contine Pinot Noir. Pare creat special pentru spritz, ceea ce nu e deloc un lucru rau, pentru ca orice iubitor de vin stie ca in mijlocul verii sa bei vin e un chin, nivelul alcoolic e prea sus, n-are rost sa ne furam cu ipocrizie caciula. Dar ce faci in weekendurile sau serile toride in care socializezi acasa sau la prieteni si nu vrei bere, din varii motive (kcal, calitate low, pret mare, etc), lumea cocktailurilor ti se pare cam colorata, dar n-ar strica un pic de combustibil pentru alimentarea subiectelor de discutie? Te inchizi langa o sursa de gheata si te tratezi cu un 1/3-2/3 de nu vezi cand a trecut sticla pe langa tine. Avantajele sunt multiple: n-ai nevoie sa cheltui o avere pe vinul respectiv, corpul iti va multumi pentru hidratarea necesara, voia buna va dantzui, iar a doua zi vei fi mai fresh ca niciodata. La terasa, bea-l cum vrei, oricum vei fi mult mai cool cu un rose in frapiera decat cu o halba a la tracteur in fata. 82 de puncte.
Asteptam cu nerabdare cele patru varfuri de gama - Ana si Maria 2014.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu