Nas mult mai tipic decat alte Rieslinguri de Rin corcite in Romania, kerosen plin de praf si mineralitate, cu o aciditate voioasa, gutui, o idee de coaja de portocala prinsa intr-o budinca aburinda. Este un vin demisec, dar intr-un blind n-ai zice ca depaseste 2-3 grame de zahar, pentru ca este foarte bine balansata aciditatea. Felicitari domnule Andrasz Emil de la Aiud, ati reusit sa dati o lectie tuturor, obtinand tot ceea ce e mai bun din acest soi si mai ales oferindu-l la un pret atat de prietenos: 15 lei sticla! Cam asta e realitatea cand vorbim de costuri, doar ca mult prea des confundam costurile cu pretul. Si ca sa clarificam si partea asta, iti spune tetea o treaba: sticla aia de vin romanesc pe care ai dat XX lei (unde X e cel putin egal cu 4) a costat intre 1,5 si 4 EUR, excluzand amortizarile, taxele, logistica, vanzarea; jumatate vinul, jumatate ambalajul. Ma refer la productii normate decent, nu la Regale de 18 tone/ha. Vorba unui retailer: diferenta e in buzunarul meu! 84-85 de puncte. Alcool: 11,66%, IG Dealurile Transilvaniei, imbuteliat 10.09.2012, dop scurt de slaba calitate, fara eticheta secundara, oaresice depuneri pe fundul sticlei, culoare translucida, cu usoare nuante galbui-verzui.
P.S. Fu atat de bun, de uitai sa-l pozez, da' mai am doua alte sticle.
P.S. 2: Am mai incercat un alb sec din 2001, dupa care restul de 745ml a fost galgait de o chiuveta din Brasov.
Mie si cel de la Nachbil mi s-a parut adevarat
RăspundețiȘtergere