22 noiembrie 2012

Merlot Domeniile Anastasia 2009

    IG Dealurile Munteniei (Valea Calugareasca si Urlati?!), produs de PFA Marin N. Constantin, 13% alc. Vizual nu sunt prea multe de spus, imi manifest din nou aprecierea fata de cei care au scos acest criteriu din concursurile internationale si chiar locale, constienti ca nivelul calitativ creste an de an, am impresia ca traiesc o revolutie, pentru ca rar imi ajung in pahar vinuri sub 82-84 de puncte, indiferent de pret. Continutul sticlei din figura alaturata e caracterizat in primul rand de ciocolata, dupa iluziile de lemn, condiment, Renglote coapte si crivat uscat peste Baragan. Finetea gustului e punctul forte, nu foarte des gasim catifelarea specifica Merlot-ului intr-o forma asa buna. Corpul e bine asezat, extractiv, cu aciditate penetranta si final cafegiu; traseaza premisele unui vin maricel si de viitor. E superb acum, dar daca as avea unde, as baga o cutie la pastrare. Singurul pacat e o nota de corcodusa trecuta care apare cand si cand, venita probabil dintr-un sistem de vinificatie limitat financiar, exista o diferenta in directia asta fata de degustarea de acum un an. 85 de puncte cu felicitari si urarea sa nu va apucati de prostii din frageda pruncime, ca nu face banii. 25 de lei la Vintest sau online, ceea ce-l duce la un RCP de invidiat. Pe voi, astia mici si buni va asteptam de atata timp! Sper sa ne revedem la GoodWine in perioada 23-25 noiembrie. 

5 comentarii:

  1. Si adca vrei sa comanzi, afla ca "tocmai" s-a scumpit, asa cum ai cobit:

    http://www.comenzi-sampanie.ro/ro/1/144/634_domeniile-anastasia-merlot-0-75-lt-domeniile-anastasia-5941977000011.php

    Acum nu stiu daca e producatorul sau comerciantul dar inclin sa cred ca este primul tinand cont ca linkul este postat la ei pe site la sectiunea "comenzi"..:)
    Oricum vinul nu face nici intr-o mie de ani 50 de lei. Asta la modul ca mai pun 15 lei si iau Lacerta...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a atras si mie atentia un cititor la fel de nemultumit int-un comment..:)) La Vintest au avut pretul de mai sus la stand.
    Asta e viata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. De la Vintest am luat sticla respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Au revenit la 25 de lei...de fapt au doua variante una de 25 si una premium de 50 de lei...Mai nou si-au deschis magazin online pe propriu site...
    http://www.domeniileanastasia.ro/formular.php

    RăspundețiȘtergere