Am luat acest vin mai mult din curiozitate, pentru ca n-am avut ocazia sa gust asa ceva. Pe langa asta, am mai fost motivat de succesele altor vinuri ale aceluiasi producator, gustate in casa. Costa 20 de lei la Carrefour, gama Reserve se pare ca prinde la public, am vazut ca au aparut si vinuri rosii. Chardonnay-ul baut acum o jumatate de an poarta 85 de buline pe carapace. Acu, vazurati si voi ca-n ultimul timp nu prea m-am mai aplecat asupra unui singur vin, ci am insistat pe topuri, degustari, statistici, liste si gramezi de sticle, am livrat doar en-gros, asa ca trebuie sa va spui ce m-a facut sa scriu doua vorbe despre dumnealui: se asociaza cu caviarul! Chiar daca nu va impartasesc povestile si istoria sticlelor, le mai citesc pe ascuns.

Don Pascual-ul de fata e doar entry-level (non-reserve ce-o mai fi?), care te intriga prin mirosul nu foarte atragator la deschidere, o combinatie putin intensa de pi-de-chat cu guava si calcar (mineralitate), insa se deschide frumos mai tarziu, o data cu aerarea si incalzirea. In gura prima senzatie e de onctuozitate, aluneca interesant printre falci. As paria ca a simtit si baric pe pielea sa (sau alte stejareli mai putin onorabile), insa ei se jura ca nu. Culoarea e galbui inchis, reflectand varsta onorabila la care se afla. Si chiar i-as mai acorda cativa ani de viata, daca aveti unde sa-l tineti in conditii propice. Nu stiu daca s-ar face mai bun de-atat, insa nu-l vad mort prea iute. 82 de puncte.
Gata, ajung doua paharele uruguayene, sa vedem si cum se mai comporta un vechi prieten: Cuvee Constantin de la Stirbey, tot 2007.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu