tag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post5818310255982224231..comments2023-09-17T14:16:40.387+03:00Comments on Un blog de vin cu aciditate ridicata: Wine Price Trends on Romanian MarketBerbecutiohttp://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-17674070077622445252011-12-08T10:44:10.330+02:002011-12-08T10:44:10.330+02:00M1 de la Murfatlar este un vin foarte bun pt acest...M1 de la Murfatlar este un vin foarte bun pt acest producator, n-am zis niciodata ca e mirific si mi-am exprimat rezervele cu privire la pret. E genul de vin pt care esti sau nu dispus sa dai banii. In plus, nu e un stil care sa rezoneze cu ce suntem obisnuiti pe rafturile noastre: nu e greu, nu e alcoolizat, e altfel facut. Si Cabernet-ul de la Oprisor e overpriced oricum ai da-o: prefer oricand un Cab de la Stirbey in bani mai putini. E chestie de preferintaCiprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-87592658915910066682011-12-08T09:29:46.376+02:002011-12-08T09:29:46.376+02:00Confirm vizualizarea fizica a Cabernetului Oprisor...Confirm vizualizarea fizica a Cabernetului Oprisor in CLuj, cu 76 lei.<br />Va fi martea viitoare un wine contest de Cabernet la Madame Pogany, si am un feeling ca Oprisor va fi reprezentat... (muhahaha). E ocazia perfecta sa fie degustat blind si in paralel.<br /><br />P.S. Ii dau dreptate lui Dan, am pornit de la grafice si piata si am ajuns la ...Cabernetul Oprisor :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-62843169180804731082011-12-08T09:15:43.555+02:002011-12-08T09:15:43.555+02:0068 lei Cabernet Oprisor vazut ieri (fizic, nu onli...68 lei Cabernet Oprisor vazut ieri (fizic, nu online) la un magazin specializat respectabil din Bucuresti. Pe de alta parte este o realitate: produsele gama Horeca de la Oprisor sunt MULT mai ieftine in magazine specializate decat in super/hyper marketuri. Concluzie .. acestia accepta. <br />Apropos de ce spunea Dan mai sus de rosiile de la Budureasca, prefer un Caloian rosu unei Buduresti.. pe acelasi palier de pret (20-22 lei). <br />CosminAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-50627017103843635282011-12-08T02:33:13.981+02:002011-12-08T02:33:13.981+02:00Mda..deja suna a Miortiza...sau a Baltagul. Stai ...Mda..deja suna a Miortiza...sau a Baltagul. Stai linistit ca nu mi s-au parut chiar asa razboinici...oricum eu am o parere mai bunicica fata de ei decat tine..:)<br /><br />Corect, felicitari pentru demers. Eu nu am decat notele de degustre scrise pe carnetel..:))<br />La Oprisor nu e chiar asa diferenta, sunt peste piata dar nu asa mult. Iar Budureasca stau binisor pe albe si de aici rezultatul de mai sus care se bazeaza pe faptul ca tie iti plac albele in general si ale lor in special. Pe rosii nu as fi asa sigur ca stau asa de bine. Ar fi interesant sa desfaci producatorii pe albe si pe rosii, sa refaci graficele si sa vezi ce iti iese..:)) Asa pentru tine, ca instrument de introspectie...Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-85843328052394952632011-12-08T02:20:33.900+02:002011-12-08T02:20:33.900+02:00Corect - clopotul lui Gauss.
A fost un compromis...Corect - clopotul lui Gauss. <br /><br />A fost un compromis, varianta mai exacta era sa-i pun pe toti prin puncte exact unde e fiecare vin, ceea ce ducea la..nimic inteligibil.<br /><br />Chiar n-a fost o dedicatie spre Oprisor - am luat cam toti producatorii de la care am baut +10 vinuri. Binee..dup-aia nu m-am putu abtine de la comentarii siropoase :)) Sincer, nu ma asteptam la discrepanta asta din partea lor. Oricum vad ca am in fiecare zi cereri de prietenie pe FBK de la toti angajatii si pseudonimele lor. E clar ca pun la cale ceva :)).Berbecutiohttps://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-36901438203498541932011-12-08T02:09:03.798+02:002011-12-08T02:09:03.798+02:00Interesant demersul tau, dar este mai degraba unul...Interesant demersul tau, dar este mai degraba unul personal din punctul mei de vedere. Vezi tu graficele de mai sus nu au relevanta decat in cazul unitatii, adica in cazul tau. Piata s-ar putea sa le netezeasca pe principiul statistic al distributiei, parca ii mai zicea si clopotul lui Gauss. Pentru mine, de exemplu, graficele sigur ar arata altfel. Nu pot sa iti spun la ce producatori, dar intuiesc niste diferente bazate doar pe diferentele care stiu ca exista intre noi ca preferinte pentru diferite stiluri de vin. Si apoi apare bineinteles biass-ul cercetatorului care in cazul tau se cheama invariabil Oprisor...:) Asta e cel mai evident. Mai sunt si altele, fiecare dintre noi le are...atat "biass" pozitiv cat si negativ fata de un producator sau altul.<br />Daca tinem cont de cele mai mai sus imi pot face o imagine de ansamblu a ceea ce crezi tu despre vinuri si cum s-ar ajusta in cazul meu graficele de tale. <br />Iar ca sa nu inchei fara sa ma leg si eu de Oprisor (orice post al tau duce invariabil la ei) parerea mea ca au ramas in urma fata de piata,par ca traiesc in trecut, pe cand piata s-a dezovoltat, au aparut si altii care fac calitate si la preturi intr-adevar mai ok decat ei. Acum cativa ani erau printre putinii care ofereau calitate, acum nu stiu de ce, incerc feeling-ul de mai sus. <br />De suparat nu cred ca se vor supara pe tine ca ii pomenesti tot timpul. Pana acum cred ca s-au obisnuit si eu cu oltenii si cu obiceiurile locului..:))Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-8357162613491410092011-12-08T01:16:33.503+02:002011-12-08T01:16:33.503+02:00Am mari indoieli ca acel Cabernet mai exista pe un...Am mari indoieli ca acel Cabernet mai exista pe undeva sub 90 de lei; poate vreun comerciant care nu l-a vandut de ani. Pe de alta parte crezi ca vreun mare lant de h-marketuri ar accepta vreodata ca un produs sa se gaseasca atat de ieftin in alta parte? Mie mi se pare ca tocmai a inceput avalansa de preturi mari din partea lor. Singura strategie ok e ca s-au bagat aici pe un segment de preturi care era cam gol. Poti numi unul dintre cei "analizati" mai sus care sta mai prost decat ei la raportul calitate/pret? "Valoarea" Cabernetului, dupa cum am spus, am luat-o din alta parte, n-am de gand sa dau atatia bani pe el, cand altii, mai experimentati, l-au vazut doar la 83 pct. Si de degustarile lor pompoase in care-ti sunt servite doar jderi si calauze sunt satul. Oricum, am sa merg sa le vad preturile si colo si colo, s-ar putea sa fi ramas eu in urma. Despre "marele" M1 - uita-te atent cine l-a facut asa si de ce ;).Berbecutiohttps://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-88461842088570274042011-12-08T00:33:24.541+02:002011-12-08T00:33:24.541+02:00Esti un pic pornit pe Oprisor si nu ai dreptate in...Esti un pic pornit pe Oprisor si nu ai dreptate in totalitate. Departe de mine sa le iau apararea, si parerea mea e ca sunt overpriced comparativ cu Recas sau Basilescu, dar la Oprisor nu e cazul sa iei preturile de supermarket, pt ca si tu stii foarte bine ca in magazine specializate un Caloian e vreo 22 iar un Cabernet Oprisor vreo 70lei. Daca esti om de marketing le-ai intelege strategia care mie mi s-a parut ok. Preturi mari in retailul clasic (unde toti se bat in preturi) pe anumite game numite pompos HoReCa si protejarea magazinelor specializate sau a restaurantelor. Pentru ca se duce un gorobete in Cora vede Caloian 38 de lei,ii place eticheta, o retine, o scoate pe mandra la masa, il vede in restaurant cu 40-50 lei maxim si i se pare ca merita. Asta e parerea mea. Nu sunt sigur dar eu astfel le vad strategia. <br />Revin.. nu am treaba cu Oprisor, nu lucrez la ei, dar mi se par mai corecti decat Jidvei sau Murfatlar.. am dat un puhoi de bani pe marele M1 Syrah (in urma nenumaratelor cronici de pe bloguri) si mi s-a parut clar overpriced.<br />CosminAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-20691985934598261152011-12-07T23:09:26.440+02:002011-12-07T23:09:26.440+02:00@alibus: simtirea e foarte importanta, da' cat...@alibus: simtirea e foarte importanta, da' cat dai pe ea?<br />@vinuldincluj: sunt preturile din exact ultimul an calendaristic - mi s-a parut mai relevant decat vintage-ul. Sugestia cu trepte de calitate (sau intervale mai mici de pret) e foarte interesanta, mai ales daca punem mai multi producatori in acelasi grafic. Mi-e frica insa sa nu se supere Oprisor pe mine cand o aparea vreun caloian de 30 de lei mai varza decat un Recas de 10. :DBerbecutiohttps://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-78580513708412932692011-12-07T17:36:18.191+02:002011-12-07T17:36:18.191+02:00Eu nu sunt om de marketing, dar am incercat sa scr...Eu nu sunt om de marketing, dar am incercat sa scriu matematic ce simt eu pentru vin si mi-a dat urmatorul rezultat (al carui interpretare o puteti intelege cautand acelasi text in google):<br /><br />(sqrt(cos(x))*cos(200x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(9-x^2), -sqrt(9-x^2) from -4.5 to 4.5<br /><br />p.s.: Nu merge in Internet Exploreralibushttps://www.blogger.com/profile/00488689410445744081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-56360979658262017262011-12-07T15:27:06.142+02:002011-12-07T15:27:06.142+02:00Vad ca nimeni nu sparge gheata, asa ca ma incumet ...Vad ca nimeni nu sparge gheata, asa ca ma incumet si bag eu primul comentariu.<br /><br />Ceea ce ti-ai propus sa faci este extrem de necesar; cred ca orice persoana mai mult sau mai putin interesata de vinuri se ghideaza -mental vorbind- dupa o curba asemanatoare, mai simpla sau mai dezvoltata dupa caz.<br /><br />Cred ca e important sa existe si acest aspect al evaluarii ofertei, pe langa review-urile de care eu personal sunt foarte atasat. Ca om de marketing, genul asta de grafice este foarte relevant pentru mine.<br /><br />Ca un punct critic, am urmatoarea observatie metodologica: un subiect (adica producator) nu poate fi evaluat static, trebuie luate in considerare diferitele vintage-uri care se afla pe raft la un moment dat, precum si variatiile sezoniere de pret.<br /><br />Asadar, ca sa fie un tablou imbunatatit, eu as zice fie sa iei un singur vintage de la fiecare producator si sa-l mapezi, fie sa iei media preturilor dintr-un an pe un anumit palier de calitate.<br /><br />De asemenea, mai apare si problema evolutiei calitatii vinurilor combinata cu inertia consumatorilor -adica un vin care a fost "Foarte Bun" anul trecut va continua sa fie cumparat anul asta din inertie si obisnuinta (la acelasi pret), chiar daca nu mai e pe aceeasi treapta de calitate. Exemplu concret, Feteasca Neagra 2007 Special Reserve Halewood.<br /><br />Sa inchei o cu o sugestie -as incerca sa "rotesc" perspectiva -adica sa mapez producatorii si preturile pe trepte de calitate.Anonymousnoreply@blogger.com