tag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post6369892134483298659..comments2023-09-17T14:16:40.387+03:00Comments on Un blog de vin cu aciditate ridicata: Gris ori GrigioBerbecutiohttp://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-2823864262601284452011-09-12T15:36:31.526+03:002011-09-12T15:36:31.526+03:00Interesanta comparatie. Mai ales prin prisma fapt...Interesanta comparatie. Mai ales prin prisma faptului ca ambele produse sunt create cu intentia (mai mult sau mai putin explicita) de export: al Recasului pe piata atlantica, al Purcari-ului pe piata romana dar mai ales ruseasca.<br />Putem incerca sa extrapolam, ca estul prefera vinurile servite mai calde, sa se simta fructele coapte, iar vestul prefera vinurile mai reci, sa puna in evidenta citricele...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-1848974870375912372011-09-11T15:56:38.123+03:002011-09-11T15:56:38.123+03:00o fi ei tot nemti, dar pe eticheta scrie made in f...o fi ei tot nemti, dar pe eticheta scrie made in france :))Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-71050082577986004112011-09-11T14:13:34.660+03:002011-09-11T14:13:34.660+03:00Cipi, aia is tot nemtzi, ca si "italienii&quo...Cipi, aia is tot nemtzi, ca si "italienii" din Alto Adige ! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-14600301316745007332011-09-10T22:08:00.902+03:002011-09-10T22:08:00.902+03:00lasa ca nici cu Pinot Gris-ul alsacian nu mi-e rus...lasa ca nici cu Pinot Gris-ul alsacian nu mi-e rusine :)Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-57848874752205310922011-09-10T21:40:07.178+03:002011-09-10T21:40:07.178+03:00Cred ca diferenta (dintre cele doua) e data de dro...Cred ca diferenta (dintre cele doua) e data de drojdile folosite in timpul fermentatiei. Cat despre denumire, se vede clar influenta : Recasul e pe partea italiana, basarabenii sunt cu frantzujii (inca mai folosesc denumirea de coniac, sampanie sau cahor).<br />Nemtzii is cei mai buni la varietatea asta, la ei nu e nici gris,nici grigio; doar rulander sau grauburgunder; depinde de stilul de vinificatie.Florinhttps://www.blogger.com/profile/15960949287537375728noreply@blogger.com