tag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post1034081696377744759..comments2023-09-17T14:16:40.387+03:00Comments on Un blog de vin cu aciditate ridicata: Firimituri straine sub masa de RevelionBerbecutiohttp://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-73036153402621913632012-01-06T13:21:53.447+02:002012-01-06T13:21:53.447+02:00Personal si la cele baricate excesiv sau care mi s...Personal si la cele baricate excesiv sau care mi se par "inchise" aplic metoda oxigenarii cu decantorul. E mai rapida decat oxigenarea in sticla....<br />Daca vb strict de decantarea im puritatilor in general la cele mai "tinere" si care se gasesc pe la noi nu prea ai ce sa decantezi.Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-52983623874163892402012-01-06T12:51:11.514+02:002012-01-06T12:51:11.514+02:00Corect, dar la cele mature este de preferat sa sta...Corect, dar la cele mature este de preferat sa stai cu bunghiul pe ele :)Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-87927456891878917972012-01-05T17:40:16.515+02:002012-01-05T17:40:16.515+02:00N-am avut bani de de-alea care inca sunt tinerele ...N-am avut bani de de-alea care inca sunt tinerele la varsta de 10 ani :(. <br />Sfatul respectiv se baza pe experientele de pana acum, adica am observat ca e mai bine cu aerisire decat fara, cateodata chiar in cazul unor vinuri de 2-3 ani. Rau e mai putin probabil sa le faca.Berbecutiohttps://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-5448136848127132212012-01-05T17:05:01.201+02:002012-01-05T17:05:01.201+02:00Deci spaniolele s-au prezentat decent pana la urma...Deci spaniolele s-au prezentat decent pana la urma :)<br /><br />In ceea ce priveste decantarea sau nu a vinurilor mature, depinde ce intelegi prin matur. De fapt, trebuie sa te adaptezi la fiecare vin in parte. Dupa ce desfaci sticla, torni putin in pahar si vezi cum se prezinta, daca are nevoie de decantare sau doar de usoara oxigenare la sticla. E cel mai cinstit asa. In unele cazuri, un vin de 7 sau 10 ani nu poate fi considerat matur, asa ca metoda de mai sus e de preferat.Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-63940668425853836262012-01-05T16:31:58.128+02:002012-01-05T16:31:58.128+02:00Nu chiar singur, dar am fost destul de zgarcit in ...Nu chiar singur, dar am fost destul de zgarcit in a le imparti pe cele mai bune :D.<br />Cat despre Pinot, in afara de Segarcea Prestige 2008, n-am intalnit cine stie ce exemplare pe la noi.Berbecutiohttps://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8151839866028439533.post-89732818949025318132012-01-05T13:59:26.120+02:002012-01-05T13:59:26.120+02:00Presupun ca le-ai baut singur pe toate, in afara d...Presupun ca le-ai baut singur pe toate, in afara de Cashmere..:))<br />Personal nu cred ca minuni rose facute din Pinot..cine a nimerit Pinot bun intr-un an (vb. de producatori) face ori un vin bun ori o sampanie brut inchegata.Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.com